ГоловнаСвіт

Путін наказав зменшити антиамериканську риторику

"Путін готовий піти на поступки, але повинен виглядати так, ніби він не програє".

Путін наказав зменшити антиамериканську риторику
Президент США Дональд Трамп и президент России Владимир Путин во время встречи на саммите АТЭС в Дананге, Вьетнам, 11 ноября 201
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін хоче знизити напруження у відносинах зі США, тому наказав чиновникам зменшити антиамериканську риторику.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

За даними видання, це пояснює, чому законопроект про антиамериканські санкції розглядатимуть тільки 15 травня.

"Путін готовий піти на численні поступки, але повинен виглядати так, ніби він не програє", - сказав Bloomberg президент Центру політичних технологій Ігор Бунін. На його думку, Путін розуміє, що Росія не може змагатися з Заходом в економічній сфері, і не хоче починати війну.

Російські інформаційні агентства при цьому повідомляють, що адміністрація президента США повідомила російське посольство у Вашингтоні про те, що нових санкцій найближчим часом не буде. При цьому лише кілька днів тому посол США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що проти Росії невдовзі введуть нові санкції за підтримку сирійського режиму Башара Асада.

Нагадаємо, 20 березня Трамп і Путін провели телефонну розмову, після якої президент США заявив про майбутню зустріч з Путіним. Пізніше стало відомо, що Трамп запросив Путіна до Вашингтона.

Однак після цього відбулося вислання шістдесяти російських дипломатів із США, закриття генерального консульства РФ у Сіетлі, введення нових санкцій, а також ракетний удар по об'єктах хімічної програми в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram