ГоловнаСвіт

Єврокомісія рекомендувала розпочати офіційні переговори про вступ у ЄС Албанії та Македонії

Переговори про приєднання тривають багато років і не дають жодних гарантій членства.

Єврокомісія рекомендувала розпочати офіційні переговори про вступ у ЄС Албанії та Македонії

Європейська комісія рекомендувала Раді Європейського Союзу розпочати офіційні переговори про вступ у ЄС Албанії та Македонії, передає DW.

Про це у вівторок, 17 квітня, заявила верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Таким чином ЄС хоче, зокрема, спонукати ці країни до поглиблення і прискорення процесу реформ.

"Обидві країни багато зробили в останні місяці. І це слід визнати", - заявив єврокомісар з питань політики сусідства Йоганнес Ган. Він також зазначив, що співпраця з країнами Західних Балкан в інтересах ЄС. Тепер слово за країнами-членами Євросоюзу.

Із шести західнобалканських країн, які не є членами Євросоюзу, переговори про приєднання до ЄС уже ведуть Сербія і Чорногорія. Косово і Боснія і Герцеговина є "потенційними кандидатами". Переговори про приєднання тривають багато років і не дають жодних гарантій членства.

Македонія є країною-кандидатом на вступ у ЄС з кінця 2005 року. Початок переговорів поки що блокується Грецією, яка побоюється територіальних претензій свого північного сусіда.

Албанія стала кандидатом у червні 2014 року. Єврокомісія раніше критикувала повільну і неефективну судову систему країни і дуже поширену корупцію, але зараз бачить прогрес у боротьбі із цим. Крім того, перешкодою для вступу в ЄС Брюссель вважає високий рівень організованої злочинності

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram