ГоловнаСвіт

Меркель і Путін провели телефонну розмову

Обговорювалася Сирія, Україна і "Північний потік-2".

Меркель і Путін провели телефонну розмову
Президент РФ Владимир Путин и канцлер Германии Ангела Меркель во вермя встречи в Сочи, 02 мая 2017.
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін у вівторок, 17 квітня, провели телефонні переговори.

"Немецкая волна" з посиланням на офіційного представника німецького уряду Штеффена Зайберта пише, що  під час розмови обговорювалася ситуація в Сирії і Україні, а також будівництво газопроводу "Північний потік-2".

При цьому на сайті Кремля йдеться, що Путін в розмові "наголосив, що дії групи західних країн, які вчинили акт агресії проти Сирії, грубо порушили норми міжнародного права і завдали істотної шкоди процесу мирного врегулювання сирійської кризи".

Меркель пізніше розкритикувала дії Росії в Україні і Сирії. Вона, зокрема, заявила, що раз Путін підтримує режим Башара Асада, то Москва в цьому випадку також поряд з Дамаском несе відповідальність за атаку в місті Дума. Канцлер при цьому наполягає на тому, щоб продовжувати діалог з Росією. За словами Меркель, вона може зустрітися з Володимиром Путіним "в найближчому майбутньому".

Нагадаємо, 14 квітня збройні сили США, Великобританії і Франції завдали ударів по Сирії, відреагувавши таким чином на застосування сирійською армією хімічної зброї в регіоні Східна Гута під Дамаском. Німеччина у військовій операції не брала участі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram