ГоловнаСвіт

Кількість IP-адрес, заблокованих у Росії через Telegram, перевищила 16 мільйонів

Серед них - адреси Amazon і Google.

Кількість IP-адрес, заблокованих у Росії через Telegram, перевищила 16 мільйонів
Фото: kurnyavko/Depositphotos

Кількість IP-адрес, заблокованих у Росії в рамках спроби закрити доступ до месенджера Telegram, перевищила 16 мільйонів.

Про це свідчать дані ресурсу 2018.schors.spb.ru, де викладено лічильники повністю блокованих IP за даними офіційного реєстру Роскомнагляду.

Відомство почало масово блокувати IP-адреси 16 квітня - після початку блокування Telegram російськими провайдерами. Під вивантаження потрапили і мережеві адреси Google і Amazon.

У результаті російські користувачі вже почали скаржитися на проблеми з доступом до півтора десятка найбільших ресурсів, наприклад, соціальної мережі "Одноклассники", месенджера Viber, стрімінгового сервісу Spotify.

Таганський суд Москви в п'ятницю, 13 квітня, ухвалив заблокувати месенджер на території Росії у зв'язку з відмовою надати ФСБ ключі шифрування.

Засновник месенджера Павло Дуров так прокоментував рішення суду: "Конфіденційність не продається, а права людини не повинні бути поставлені під загрозу через страх чи жадібність". "У Telegram ми можемо собі дозволити не переживати про виручку і продажі реклами", - написав він. Він додав, що месенджер буде використовувати вбудовані методи обходу блокувань, які не вимагатимуть жодних дій від користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram