ГоловнаСвіт

Російським студентам запропонували повернутися з "недружніх" країн

Великобританію пропонують замінити на Далекий Схід.

Російським студентам запропонували повернутися з "недружніх" країн
Фото: www.newsfiber.com

Росспівробітництво запустило проект "Highly Likely Welcome Back, або Час додому!" зі створення умов для повернення російських студентів із країн, "які недружньо ставляться" до Росії, перш за все - з Великобританії.

Про це пише "Коммерсант" із посиланням на представників відомства.

Творці проекту впевнені, що значне число учнів за кордоном хоче повернутися в Росію "з політичних причин". Студентам, які повернуться на батьківщину, обіцяють допомогти продовжити навчання в МДІМВ або працевлаштуватися, наприклад, на Далекому Сході.

У Росспівробітництві також заявили про "негативний вплив русофобських настроїв на діяльність співвітчизників". Як саме відомство це відстежило і оцінило, не пояснили, запропонувавши запитати про це "просто в людей, які перебувають у Великобританії".

"Гостро стоїть питання про безпеку наших молодих людей, які навчаються за кордоном. Є серйозні побоювання, що молоді росіяни можуть постраждати від провокацій у країнах, які недружньо ставляться до нашої країни", - заявила на презентації проекту модератор Оксана Буряк.

Нагадаємо, 4 березня в британському Солсбері було знайдено непритомними колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочку Юлію. Отруєння Скрипаля швидко призвело до зростання напруження у відносинах Москви і Лондона. Виступаючи в парламенті, прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Мей зажадала, щоб російська влада протягом доби повідомила, яким чином отруйна речовина потрапила в Британію. В іншому разі Лондон вживе серйозних заходів, пообіцяла прем'єр. Росія залишила ультиматум без відповіді, після чого Великобританія оголосила про висилання 23 російських дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram