ГоловнаСвіт

Ахтем Чийгоз розповів в ООН, що кримські татари не голосували на виборах президента РФ

Реальна явка по Криму становила 42%, а не 71%.

Ахтем Чийгоз розповів в ООН, що кримські татари не голосували на виборах президента РФ
Фото: Сергей Нужненко

Кримські татари не голосували на незаконних виборах президента РФ на окупованому нею півострові, незважаючи на безпідставні запевнення російської пропаганди.

Про це під час спеціального брифінгу в ООН заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на Місію України при ООН.

"Під час брифінгу йшлося про "псевдовибори" Путіна в Криму. Чийгоз однозначно запевнив, що кримські татари не брали участі в голосуваннях, а цифри, які намалювала російська пропаганда, взагалі не відповідають дійсності", - заявив представник Постійного представництва при ООН Олег Ніколенко.

На зустрічі в ООН також наголосили, що процес голосування контролювався з боку окупаційної влади, також чинили психологічний тиск.

У зв'язку з цим Чийгоз закликав міжнародне співтовариство "не визнавати вибори російського президента в Криму, відзначивши їх нелегітимність".

Як повідомляв LB.ua, реальна явка по Криму становила 42%, 8% бюлетенів виявилися недійсними або зіпсованими.

Представники т.зв. "Місцевої влади" в особі Сергія Аксьонова намагалися домовитися з комісією про внесення правок до підсумкового документа, щоб збільшити її хоча б на 10-15%.

Офіційні дані ЦВК РФ показали явку в Криму 71,47%. З них за Володимира Путіна нарахували 92,15% голосів.

Вибори президента РФ у Росії пройшли 18 березня. Україна не дозволила пересічним росіянам голосувати на своїй території і протестувала проти голосування в анексованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram