ГоловнаСвіт

Колишнього президента Вірменії висунули в прем'єри, незважаючи на протести опозиції

Серж Саргсян залишиться при владі.

Колишнього президента Вірменії висунули в прем'єри, незважаючи на протести опозиції
Фото: haycafe.ru

Партії вірменської коаліції висунули кандидатуру колишнього президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра.

Про це оголосив віце-спікер Національних зборів Вірменії Едуард Шармазанов, пише видання "Новости Армении".

"Засідання фракцій пройшло швидко, була виставлена лише одна кандидатура - Сержа Саргсяна, яка і була одностайно прийнята членами обох фракцій. Тож кандидатом у прем'єр-міністри Вірменії від коаліції офіційно став Серж Саргсян", - заявив Шармазанов.

Саргсян вже заявив, що готовий обійняти цю посаду.

"Мої партійні колеги підтримали пропозицію [т.в.о. прем'єр-міністра] Карена Карапетяна на засіданнях відповідних партійних органів, і я готовий взяти на себе таку відповідальність", - зазначив Саргсян. У той самий час він підкреслив, що поряд зі своїми обов'язками, якщо "його кандидатура буде схвалена в парламенті", то багато часу збирається приділяти передачі свого накопиченого досвіду на різних посадах.

Нагадаємо, 9 квітня пройшла церемонія інавгурації четвертого президента Вірменії Армена Саркісяна. Він став першим головою держави, якого обрав парламент після переходу країни 2015 року до парламентської форми правління. Того самого дня були припинені повноваження президента Вірменії Сержа Саргсяна, а уряд подав у відставку.

Призначення Саргсяна прем'єром збереже його владу. У зв'язку із цим опозиція вийшла на протести, перекривши ключові вулиці в Єревані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram