ГоловнаСвіт

США пообіцяли найближчим часом запровадити санкції проти Росії за підтримку Асада

«Я гадаю, що кожен тепер це відчує».

США пообіцяли найближчим часом запровадити санкції проти Росії за підтримку Асада
Хейли на заседании совбеза ООН
Фото: EPA/UPG

Про нові санкції проти Росії у відповідь на підтримку Москвою режиму Асада буде оголошено найближчим часом. Про це заявила посол США в ООН Ніккі Гейлі, виступаючи в неділю на телеканалі CBC.

«Міністр (фінансів Стівен) Мнучін оголосить про них у понеділок, якщо він уже цього не зробив», - цитує Гейлі Голос Америки.

Вона уточнила, що санкції, про які йдеться, будуть спрямовані проти будь-яких компаній, що мають стосунок до Асада та застосування хімічної зброї.

«Я гадаю, що кожен тепер це відчує. Вважаю, що ми скерували сильне послання, і сподіваюся, вони його почують», - сказала посол США в ООН.

Щодо ударів, завданих США та їхніми союзниками по цілях у Сирії, Гейлі наголосила, що вони були спрямовані по сирійських арсеналах хімічної зброї та дослідних центрах, які являли собою, за її словами, «серце» сирійської військово-хімічної програми.

Раніше сьогодні Ніккі Гейлі заявила, що війська США не підуть із Сирії, доки не вирішать поставлених завдань. Одне з них - виключити застосування режимом Асада хімічної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram