ГоловнаСвіт

На іранській військовій базі в Сирії прогримів вибух, є загиблі, - ЗМІ

Можливо, базу атакували літальні апарати, але їх приналежність невідома.

На іранській військовій базі в Сирії прогримів вибух, є загиблі, - ЗМІ
Фото: EPA\UPG

На іранській військовій базі в Джебель-Азанії на південь від Алеппо в Сирії ввечері 14 квітня пролунав вибух. Про це повідомляє кілька видань.

За інформацією The Jerusalem Post з посиланням на сирійські ЗМІ, база була атакована невідомими літальними апаратами, а очевидці заявляють, що бачили вибухи.

Медіаресурси ліванської воєнізованої організації "Хезболла" спростували ці повідомлення і заявили, що вибух стався в результаті детонації вибухових речовин на базі.

Водночас ізраїльське агентство "Вести" з посиланням на Sky News Arabia пише, що вибух є результатом атаки бойового винищувача або по базі була випущена ракета.

За даними агентства, вибух стався на великому військовому складі, який використовували для своїх цілей іранські військові. Повідомляється, що серед загиблих - кілька іранських офіцерів.

"Кілька днів тому повідомлялося, що сирійські та іранські військові, що перебували на цій базі, були евакуйовані через побоювання, що США можуть завдати ударів по цьому району", - пише агентство.

Тоді ж CNN Turk повідомляє, що в результаті вибуху загинули щонайменше 20 осіб.

"На місце події прибули машини швидкої допомоги і рятувальні групи. В районі вибуху в небі були помічені літаки, проте їх приналежність невідома", - йдеться в повідомленні.

Повідомлення про вибух на військовій базі в Джебель-Азан надійшло менш ніж через 24 години після того, як Сирія піддалася ракетному удару з боку США, Великобританії і Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram