ГоловнаСвіт

Макрон збирається відвідати Росію

Візит французького президента запланували на кінець травня і операція в Сирії не завадить цій поїздці.

Макрон збирається відвідати Росію
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон відвідає Росію наприкінці травня. Про це в інтерв'ю французькому телеканалу BFMTV у суботу, 14 квітня, заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає "Німецька хвиля".

Проведена в ніч на суботу спільна військова операція США, Великобританії і Франції в Сирії не завадить запланованій поїздці, вважає міністр.

Раніше Макрон отримав запрошення президента РФ відвідати Петербурзький міжнародний економічний форум, який відкриється 24 травня. 2018 року форум пройде під девізом "Створюючи економіку довіри".

Попередня і єдина зустріч президента Франції з Путіним відбулася у травні 2017 року в Парижі. Тоді французький лідер стримано зустрів господаря Кремля на червоній доріжці перед входом у палац, після чого президенти відбули на переговори сам на сам.

Раніше Макрон і Путін провели телефонну розмову, під час якої обмінялися думками щодо проблем Сирії.

Макрон висловив жаль, що Росія наклала вето на резолюцію США про розслідування можливої хімічної атаки в сирійському місті Дума. Президент Франції водночас заявив про наміри продовжити тісну співпрацю з Кремлем, щоб "повернути мир і стабільність у Сирію".

Нагадаємо, МЗС Франції оприлюднило звіт про застосування 7 квітня хімічної зброї підтримуваним Кремлем режимом Асада, в результаті чого загинули понад 75 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram