ГоловнаСвіт

У Росії на мера Волоколамська, який виступав проти сміттєвого полігону, завели справу

У п'ятницю рано-вранці у Лазарева вдома влаштували обшук.

У Росії на мера Волоколамська, який виступав проти сміттєвого полігону, завели справу
Фото: Медуза

Петро Лазарев, мер російського міста Волоколамська, десятки дітей у якому отруїлися газом зі звалища, повідомив, що стосовно нього порушили справу за статтею про шахрайство. За його словами, справа датується 11 квітня. У п'ятницю рано-вранці у Лазарева вдома влаштували обшук, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Син мера Павло Лазарев розповів, що в будинок його батьків з обшуком прийшли о четвертій годині ранку. Постанову про проведення обшуку слідчі Лазареву показали, але в руки не дали. Там була вказана кримінальна стаття - шахрайство в особливо великому розмірі (ст. 159 КК частина 4).

"Перевернули весь будинок, навіть посуд перебили. Що шукали - незрозуміло, виїмки ніякої не було. У мене хвора мама, у неї тиск, зараз вона взагалі злягла", - розповів він.

Павло переконаний, що кримінальну справу проти батька відкрили через те, що він погоджував мітинги проти сміттєвого полігону "Ядрово" поруч з Волоколамськом.

"Були погрози з боку області. Мало того, що з боку чиновників, так ще й якісь кримінальні люди підходили до батька, висловлювали невдоволення: "Якщо ще раз погодиш мітинг, підуть репресії", - розповів Павло.

Як повідомлялося, жителі Волоколамська з початку березня виходять на мітинги, вимагаючи закрити звалище "Ядрово" за кілька кілометрів від міста. Вони скаржаться на викиди сміттєвого газу, які спричиняють у мешканців нудоту, головний біль та інші симптоми отруєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram