ГоловнаСвіт

У Росії напередодні Дня космонавтики хлопчика назвали Космосом

У минулому році напередодні Дня космонавтики подружжя назвало дочку Місяцем.

У Росії напередодні Дня космонавтики хлопчика назвали Космосом
Фото: Макс Левин

Подружжя з Саратовської області Росії, де перебуває місце приземлення першого космонавта Юрія Гагаріна, напередодні 57-ї річниці першого польоту людини в космос назвали свого новонародженого сина Космосом.

Про це повідомляє РІА Новини.

"Батьків Космосу звуть Дмитро і Ксенія. Хлопчик народився в російській родині 22 березня, зареєстрували його у відділі РАЦС в Енгельсі 27 березня ... Також за останні 10 років в Саратовській області народилися в День космонавтики 12 квітня п'ять хлопчиків на ім'я Юрій", - розповіла агентству прес-секретар управління у справах РАЦС уряду області Юлія Скрипченко.

У минулому році напередодні Дня космонавтики подружжя з іншого району Саратовської області назвали дочку Місяцем і зареєстрували її у відділі РАЦС 12 квітня.

Як повідомлялося, в травні минулого року президент Росії Володимир Путін вніс до Сімейного кодексу положення про те, що при виборі імені для дитини не допускається використання цифр, буквено-цифрових позначень, символів і буквенних знаків (за винятком дефіса), а також лайливих слів, вказівок на ранги, посади або титули.

На початку 2000-х років великий резонанс отримала історія з хлопчиком, якого батьки хотіли назвати БОЛ РВФ 260602 (Біологічний об'єкт людини роду Вороніних - Фролових, народився 26 червня 2002 року). У пояснювальній записці до згаданого законопроекту зазначалося, що хлопчик досі так і живе без документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram