ГоловнаСвіт

Трамп доручив розглянути питання про повернення в Транстихоокеанське партнерство

Президент США вимагає поліпшення умов.

Трамп доручив розглянути питання про повернення в Транстихоокеанське партнерство
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп доручив своїм радникам з торгівлі та економіки розглянути питання про приєднання до Транстихоокеанського торгового партнерства, з якого він вийшов у 2017 році.

Про це повідомила офіційна представниця Білого дому Ліндсі Волтерс, пише

"Голос Америки".

У четвер, зустрічаючись з групою сенаторів-республіканців, Трамп розповів, що доручив торговому представнику США Роберту Лайтхайзеру і радниці з економіки Ларрі Кадлой відновити переговори про ТТП. "Президент неодноразово говорив, що готовий розглянути угоду, що буде істотно кращою, в тому числі у своїй промові в Давосі цього року", - нагадала Волтерс.

Цю позицію Трамп підтвердив у своєму твіттері: "Приєднаємося до ТТП, якщо угода буде значно кращою, ніж та, що запропонували президенту Обамі. У нас вже є двосторонні угоди з шістьма з 11 країн у ТТП, і ми працюємо над угодою з найбільшою з них - Японією, від якої ми роками сильно потерпали в плані торгівлі", - заявив він.

Транстихоокеанське партнерство (ТТП) - торговий пакт, який у лютому 2016 року підписали 12 країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Учасниками угоди, крім США, стали Японія, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Мексика, Перу, Чилі, Малайзія, Бруней, Сінгапур і В'єтнам. На країни, що входять у торговий союз, припадають 40% усієї світової економіки, що повинно було зробити ТТП найбільшою економічною зоною.

Трамп, заступивши на посаду,

підписав указ про вихід США із цієї угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram