ГоловнаСвіт

У Радфеді звинуватили 12 ЗМІ у втручанні у вибори президента РФ

У список увійшли "Голос Америки", "Радіо Свобода", Русская служба Би-би-си, Deutsche Welle та інші.

У Радфеді звинуватили 12 ЗМІ у втручанні у вибори президента РФ
Фото: bbc.com

Тимчасова комісія Ради Федерації із захисту державного суверенітету Росії визначила 12 засобів масової інформації, які, за заявами сенаторів, втручалися в російські президентські вибори.

Про це розповів голова комісії Андрій Клімов, передає РБК.

У список увійшли, зокрема, "Голос Америки", "Радіо Свобода", "Крим.Реалії", "Кавказ.Реалии", "Idel.Реалии", "Сибирь.Реалии", Русская служба Би-би-си, Deutsche Welle, французька радіостанція RFI і телеканал "Настоящее время".

Повний список цих ЗМІ "з діаграмами, графіками і наочними прикладами втручань" обіцяють опублікувати в доповіді після інавгурації президента Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня.

За словами Клімова, сенатори аналізували роботу тільки тих ЗМІ, які отримують іноземне держфінансування і здійснюють мовлення та публікують матеріали російською мовою.

"Коли зі мною починають вступати в дискусію ліберали доморощені, вони запитують: "Що тепер, закривати CNN? "Я відповідаю: "CNN не мовить російською мовою".

За його словами, у список з тих самих причин не потрапили британське агентство Reuters і американський сайт Bloomberg.

Включення в список Радфеду, по суті, є попередженням для ЗМІ, зазначив Клімов. Не виключено, що "якщо вони продовжать діяти в тому самому дусі", то потраплять до списку ЗМІ-інагентів.

"Питання про те, чи спричинить включення у список фактичні наслідки для ЗМІ, залишається відкритим", - прокоментував ситуацію експерт Московського центру Карнегі Андрій Колесников.

"Поки що комісія Ради Федерації діє в квазіаналітичному жанрі. Але це орган, який, згідно з Конституцією, достатньо повновладний і володіє законодавчою ініціативою, тому деякі їхні висновки можуть одягатися у форму законів", - додав він.

Нагадаємо, раніше в Росії вирішили створити інформагентство "для боротьби з американською гегемонією".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram