ГоловнаСвіт

Радбез ООН наступного тижня обговорить звіт про отруєння в Солсбері

Засідання збереться на вимогу Великобританії.

Радбез ООН наступного тижня обговорить звіт про отруєння в Солсбері
Заседание Совбеза ООН
Фото: Владимир Ельченко

Великобританія винесла звіт Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) про отруєння в Солсбері на розгляд у Раді Безпеки ООН.

Про це йдеться у твіттері британського представництва в ООН.

"Великобританія скликала засідання Радбезу щодо доповіді ОЗХЗ про інцидент у Солсбері. Ми очікуємо його проведення наступного тижня", - заявили британські дипломати.

Нагадаємо, 4 березня в Солсбері отруїли колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочку Юлію. Їх виявили непритомними на лавочці в центрі міста. За даними Лондона, Скрипалів отруїли високотоксичною речовиною "Новачок", розробленою в СРСР. Британські спецслужби вважають, що отруту виготовили в Росії. 9 квітня Юлію Скрипаль виписали з лікарні і доправили в безпечне місце. Її батько, як і раніше, перебуває у клініці Солсбері.

12 квітня стало відомо, що Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) прийшла до висновку, що влада Британії правильно ідентифікувала речовину, якою отруїли Скрипалів.

Отруєння призвело до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. Великобританія поклала відповідальність за злочин на Москву. Союзники Лондона по ЄС і НАТО підтримали цю позицію. Близько трьох десятків країн оголосили про висилання російських дипломатів на знак солідарності з Британією, Росія відповіла дзеркальними заходами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram