ГоловнаСвіт

ОЗХЗ завершила розслідування отруєння Скрипаля

Основні положення доповіді будуть оприлюднені о 14:00.

ОЗХЗ завершила розслідування отруєння Скрипаля
Фото: EPA/UPG

Експерти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) у четвер, 12 квітня, опублікують результати проведеного в Солсбері розслідування, повідомляє видання Daily Mail.

Основні положення доповіді будуть оприлюднені о 12:00 за британським літнім часом (14:00 за Києвом).

Після завершення розслідування копію підсумкової версії доповіді, відповідно до усталеної практики, передали британській стороні, заявив представник МЗС. Лондон також попросив надати копії доповіді всім країнам-учасницям Конвенції про заборону хімічної зброї.

Колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його доньку Юлію виявили непритомними в Солсбері 4 березня. За даними Лондона, їх отруїли високотоксичною речовиною "Новачок", розробленою в СРСР. Британські спецслужби вважають, що отрута була виготовлена в Росії. 9 квітня Юлію Скрипаль виписали з лікарні і доправили в безпечне місце. Її батько, як і раніше, перебуває в клініці Солсбері.

Отруєння призвело до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. Великобританія поклала відповідальність за злочин на Москву. Союзники Лондона по ЄС і НАТО підтримали цю позицію. Близько трьох десятків країн оголосили про висилання російських дипломатів на знак солідарності з Британією, Росія відповіла дзеркальними заходами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram