ГоловнаСвіт

У 500 постраждалих унаслідок бомбардування в Сирії виявили ознаки отруєння хімічною речовиною

ВООЗ вимагає безперешкодного доступу в район міста Дума.

У 500 постраждалих унаслідок бомбардування в Сирії виявили ознаки отруєння хімічною речовиною
Фото: bloomberg.com

Симптоми 500 пацієнтів, госпіталізованих після бомбардування в сирійському місті Дума, свідчать про отруєння хімічною речовиною.

Про це повідомляють на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Серед симптомів - сильне подразнення слизових оболонок, ускладнене дихання і порушення роботи центральної нервової системи.

ВООЗ також подає непідтверджені дані про загибель 70 осіб, які переховувалися від бомбардування в підвалах. У 43 загиблих виявлено ознаки отруєння хімічною речовиною.

Організація вимагає безперешкодного доступу в район міста Дума, щоб надати допомогу постраждалим.

"ВООЗ нагадує сторонам конфлікту про їх обов'язки утримуватися від нападу на медичні установи і персонал відповідно до резолюції Ради Безпеки. Будь-яке використання хімічної зброї є незаконним відповідно до міжнародного права", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилися повідомлення про хіматаку в сирійському місті Дума, в результаті якої загинули не менш ніж 70 осіб. Західні країни звинуватили в події режим Башара Асада.

Влада США оголосила, що вивчає можливість "військової відповіді" на дії урядових сил. У понеділок Дональд Трамп сказав, що прийме рішення про заходи проти влади САР у найближчі 48 годин.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей у телефонній розмові заявила Трампу, що не варто поспішати із завдаванням удару по Сирії до отримання вагомих доказів застосування хімзброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram