ГоловнаСвіт

Польща купить в України комплекси динамічного захисту для своїх танків

Це перша країна НАТО, яка сертифікувала і замовляє українські комплекси.

Польща купить в України комплекси динамічного захисту для своїх танків
Фото: ukroboronprom.com.ua

Польща придбає більш ніж 500 українських комплексів динамічного захисту для модернізації парку танків Т-72.

Про це повідомив в інтерв'ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур'єр» директор Державного підприємства «Базовий центр критичних технологій «Мікротек» Сергій Швидкий.

«За підсумками успішних випробувань «Укроборонсервіс» підписав контракт з однією з польських компаній на постачання понад 500 наших комплексів динамічного захисту. У Польщі є дуже великий парк танків Т-72 - понад 900 одиниць - і через перехід на техніку виробництва країн НАТО вони мають намір модернізувати 500 із них і продати третій стороні», - заявив Швидкий.

За його словами, в цьому проекті "Мікротек" бере участь у частині динамічного захисту, а ХКБМ ім.Морозова - в частині модернізації вежі. "У січні ми пройшли показову сертифікацію в Польщі - були присутні представники WITU (Wojskowy Instytut Techniczny Uzbrojenia, Військовий інститут оборонних технологій). Тобто це перша країна НАТО, яка сертифікувала нашу продукцію і замовляє наші комплекси, при цьому маючи власну динамічну захист ERAWA-1 і ERAWA-2, які не прийняті на озброєння польськими силовими структурами», - повідомив директор «Мікротеку».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram