ГоловнаСвіт

Радбез ООН не підтримав резолюцію Росії з приводу хіматак у Сирії

Проти документа виступили сім членів Ради. Дві країни під час голосування утрималися.

Радбез ООН не підтримав резолюцію Росії з приводу хіматак у Сирії
Заседание совбеза Генассамблеи ООН в Нью-Йорке, 20 сентября 2017.
Фото: EPA/UPG

Проект резолюції Російської Федерації про роботу нового механізму з розслідування хіматак у Сирії не отримав в Раді Безпеки ООН необхідних 9 голосів на підтримку і не був прийнятий, передає РИА Новости.

Запропонований РФ документ отримав підтримку шести країн, у тому числі двох постійних членів Ради - Росії і Китаю, а також Болівії, Казахстану, Ефіопії і Екваторіальної Гвінеї. Дві країни - Кувейт і Кот-д'Івуар утрималися під час голосування. Проти документа виступили сім членів Ради.

Голосування відбулося у вівторок, незабаром після розгляду американського проекту резолюції про заснування нової місії, прийняття якого заблокувала Росія.

Минулого тижня з'явилися повідомлення про хіматаку в сирійському місті Дума, в результаті якої загинули не менш ніж 70 осіб. Західні країни звинуватили в події режим Башара Асада.

Влада США оголосила, що вивчає можливість "військової відповіді" на дії урядових сил. У понеділок Дональд Трамп сказав, що прийме рішення про заходи проти влади САР в найближчі 48 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram