ГоловнаСвіт

Трамп скасував свій перший візит до Латинської Америки через ситуацію в Сирії

"Президент залишиться в Сполучених Штатах, щоб керувати відповіддю по Сирії".

Трамп скасував свій перший візит до Латинської Америки через ситуацію в Сирії
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп скасував свій візит до Латинської Америки.

Про це повідомляють на сайті Білого дому.

Відзначають, що Трамп не братиме участі в роботі Саміту Америк, який пройде в столиці Перу - Лімі, і не поїде в колумбійську столицю Богота, як планувалося.

"На його прохання, замість нього туди вирушить віце-президент (Майк Пенс, - ред.). Президент залишиться в Сполучених Штатах, щоб керувати відповіддю по Сирії і стежити за розвитком ситуації в світі", - повідомила офіційний представник Білого дому Сара Сандерс.

Нагадаємо, в ніч на 7 квітня вертоліт скинув бочкову бомбу з хімікатами над містом Дума, яке вважається останнім осередком опору джихадистів у регіоні. Більшість постраждалих - мирні жителі. Інформацію про атаку підтвердила гуманітарна організація "Союз медичних організацій допомоги Сирії" (UOSSM), за даними якої жертвами стали не менш ніж 150 осіб. Голова UOSSM Ганем Тайяра назвала хіматаку "однією з найжахливіших" в історії Сирії.

Хіматаку різко засудили США, Німеччина, Франція і Великобританія. Франція і низка інших країн у зв'язку з цим скликали екстрене засідання Ради Безпеки ООН.

9 квітня Трамп пообіцяв прийняти швидке рішення з приводу Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram