ГоловнаСвіт

Американський ракетний есмінець прибув до берегів Сирії

У найближчі кілька днів у регіон може прибути ще один есмінець.

Американський ракетний есмінець прибув до берегів Сирії
Российские Su-24 пролетают над эсминцем ВМС США Дональдом Куком
Фото: предоставлено ВМС США

Щонайменше один ракетний есмінець ВМС США спрямований до узбережжя Сирії після наради Ради національної безпеки в Білому домі 9 квітня, присвяченого ймовірній хімічній атаці в сирійській Думі.

Есмінець USS Donald Cook з 60 крилатими ракетами Tomahawk на борту перекинуто від кіпрського порту Ларнака на відстань 100 км від сирійського порту Тартус, де розташовується пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ РФ, повідомила у вівторок, 10 квітня, турецька газета Hürriyet.

За даними видання, до американського есмінця не менш ніж чотири рази наближалися російські військові літаки. Американська газета The Wall Street Journal також повідомила, що USS Donald Cook перебуває на сході Середземного моря в місці, з якого він може завдати удару по будь-якій точці Сирії. Крім того, в найближчі кілька днів у регіон може прибути ще один есмінець, USS Porter, пише WSJ з посиланням на неназвані військові джерела.

Нагадаємо, після наради в Білому домі щодо ймовірної хімічної атаки в сирійській Думі президент США Дональд Трамп пообіцяв прояснити ситуацію і прийняти рішення впродовж 24-48 годин. "Чи це Росія була, чи Сирія, чи Іран або вони всі разом - ми з'ясуємо це, і ми дізнаємося відповідь дуже скоро", - заявив він, пообіцявши, що всі винуваті заплатять за свої дії.

За інформацією гуманітарних організацій, у ніч на 7 квітня вертоліт скинув бочкову бомбу з хімікатами над містом Дума, яке вважається останнім осередком опору джихадистів і повстанців у регіоні. Більшість постраждалих мирних жителів - жінки і діти, відзначають активісти. За останніми даними, загинули не менш ніж 60 і постраждали близько 1000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram