ГоловнаСвіт

Lufthansa має намір скасувати половину рейсів через страйк

Скасування вильотів торкнеться близько 90 тисяч пасажирів.

Lufthansa має намір скасувати половину рейсів через страйк
Фото: lufthansa.com

Через страйк наземного персоналу в кількох аеропортах Німеччини авіакомпанія Lufthansa скасовує близько половини зі 1600 рейсів, запланованих на 10 квітня.

Німецька хвиля повідомляє, що скасування вильотів торкнеться близько 90 тисяч пасажирів.

За даними компанії, всі пасажири, які купили квитки на рейси з Франкфурта або Мюнхена, протягом тижня можуть безкоштовно поміняти квиток на інший рейс. Пасажири, у яких у вівторок скасують рейс Lufthansa всередині Німеччини, можуть без додаткової плати скористатися послугами залізничної компанії Deutsche Bahn.

Якщо хочете скористатися аеропортами Кельна і Дюссельдорфа, можуть виникнути додаткові проблеми через те, що профспілка Ver.di планує цього дня організувати страйк працівників держсектору у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія. Як повідомив представник профспілки, на роботу не вийдуть працівники компаній приміського громадського транспорту. Страйкуватимуть також працівники дитячих садів, міських служб забезпечення, а також місцевого самоврядування.

Крім того, у вівторок не працюватиме громадський транспорт у 9 містах федеральної землі Баден-Вюртемберг.

В інших федеральних землях Німеччини Ver.di має намір організовувати страйки аж до 13 квітня.

Профспілка вимагає від роботодавців підвищити зарплату 2,3 мільйона працівників, зайнятих у державній сфері, на 6 відсотків або не менш ніж на 200 євро на місяць.

У Потсдамі 15 і 16 квітня пройде третій раунд переговорів профспілки та роботодавців про підвищення зарплат. Попередні два раунди закінчилися безрезультатно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram