ГоловнаСвіт

Німецька поліція запобігла нападу на Берлінському півмарафоні

Головний затриманий належить до оточення Аніса Амрі, підозрюваного в скоєнні теракту в Берліні 19 грудня 2016 року.

Німецька поліція запобігла нападу на Берлінському півмарафоні
Фото: EPA/UPG

У Берліні в неділю, 8 квітня, запобігли нападу на учасників і глядачів традиційного півмарафону. Спецслужби затримали сумарно 6 чоловік, серед них і головний підозрюваний.

Про це повідомляє Німецька хвиля з посиланням на поліцію Берліна.

За інформацією газети Die Welt, зловмисник мав намір із двома гострими ножами напасти на спортсменів і глядачів. Видання також повідомляє, що головний затриманий належить до оточення Аніса Амрі, підозрюваного в скоєнні теракту в Берліні 19 грудня 2016 року, котрий був застрелений через 4 дні після злочину. За даними спецслужб, затриманий у Берліні підозрюваний мав намір таким чином помститися за смерть Амрі.

При цьому зазначається, що "безпосередньої загрози" не було, оскільки потенційний терорист уже довгий час перебував під наглядом спецслужб. Наголошується й на тому, що немає зв'язку між затриманнями й терактом у Мюнстері, що стався напередодні, 7 квітня.

У нинішньому берлінському півмарафоні взяли участь рекордна кількість спортсменів - 32 тисячі. Гарна погода в німецькій столиці привабила й велику кількість глядачів. У неділю вранці сенатор Андреас Гайзель оголосив про посилені заходи безпеки після нападу в Мюнстері.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram