ГоловнаСвіт

У Франції удруге за тиждень страйкують залізничники

Дві третини регіональних поїздів скасовано.

У Франції удруге за тиждень страйкують залізничники
Фото: Wikimedia Commons

У Франції в неділю, 8 квітня, почалася чергова хвиля страйку працівників залізничного транспорту проти планів економічних реформ президента Еммануеля Макрона. Про це повідомляє “Німецька хвиля”.

Минулого тижня залізничники оголосили про початок тривалих страйків проти запланованої реформи державного залізничного підприємства SNCF. Сьогодні на роботу вийшли трохи більше за третину працівників, необхідних для забезпечення безперебійної роботи мережі поїздів.

Представники профспілок заявили, що страйки можуть затягнутися до червня, оскільки переговори з міністрами поки що не дають результатів.

Уряд стверджує, що не змінить позицію з приводу основних моментів реформи.

Це вже другий страйк працівників залізниці за тиждень. 3 квітня у Франції почався дводенний страйк залізничників проти реформи залізничного транспорту. Профспілки оголосили, що в подальшому після кожних трьох днів роботи буде проводитися дводенний страйк.

Крім того, в країні почали страйкувати енергетики, співробітники компаній, що забезпечують прибирання сміття з вулиць, і національний авіаперевізник Air France.

Нагадаємо, раніше в Римі відбувся страйк транспортників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram