ГоловнаСвіт

У Бразилії в сутичках із поліцією постраждали 9 людей, які протестують проти арешту колишнього президента

Екс-голову Бразилії звинувачують у корупції вже всьоме.

У Бразилії щонайменше дев'ять осіб отримали поранення в результаті заворушень біля будівлі Федеральної поліції в місті Куритиба, куди для відбування покарання доставили колишнього президента країни Луїса Інасіу Лулу да Сілву. Про це з посиланням на поліцію повідомляє Globo.

Фото: EPAUPG

Фото: EPAUPG

Фото: EPAUPG

За даними телеканалу, серед постраждалих виявилася дитина, також поранено військового.

Протестувальники виступали проти арешту колишнього голови держави, після того як напередодні Луїс Інасіу Лула да Сілва здався поліції.

6 квітня бразильський суд визнав його винним у справі про корупцію і видав ордер на арешт. Політик мав здатися місцевій владі того самого дня, проте добровільно і вчасно не зробив цього, повідомляє "Німецька хвиля".

Увечері 7 квітня він вийшов із будівлі профспілки металургів у місті Сан-Бернарду-ду-Кампу, де переховувався серед своїх прихильників протягом останніх двох днів. Лула да Сілва перейшов вулицю і сам сів у машину федеральної поліції, яка чекала на нього неподалік.

Суд визнав його винним в отриманні хабарів від будівельної компанії OAS. За версією слідства, всього від її представників Лула да Сілва отримав близько 1,1 млн доларів. Саме стільки, за оцінкою слідчих, коштував особняк, власником якого колишній голова Бразилії став після того, як допоміг OAS укласти контракти з державною нафтовою компанією Petrobras.

Лулі да Сілві призначено 12-річний термін покарання.

Луїс Інасіу Лула да Сілва займав посаду президента Бразилії з 2003 по 2010 рік. Він мав намір висунути свою кандидатуру на нових виборах у жовтні 2018 року, на яких міг би стати фаворитом з рейтингом близько 36%. Лівоцентристська Партія трудящих, заснована Лулою да Сілвою, як і раніше, підтримує його кандидатуру.

Нагадаємо, раніше колишнього президента Бразилії звинувачували в корупції вже шість разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram