ГоловнаСвіт

Трамп готується до допиту в спецпрокурора Мюллера, - CNN

Офіційно про зустріч поки що не оголошено.

Трамп готується до допиту в спецпрокурора Мюллера, - CNN
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп почав попередню підготовку до можливої бесіди зі спеціальним прокурором Робертом Мюллером. Про це в суботу, 7 квітня, повідомляє CNN з посиланням на джерела в Білому домі, повідомляє DW.

За даними видання, юрист Трампа активно обговорює, чи варто Трампу йти на розмову з Мюллером, який займається розслідуванням передбачуваних зв'язків з Росією передвиборного штабу нинішнього президента США. Поки що йдеться про початковий етап, заявило анонімне джерело.

Трамп офіційно ще не повідомляв про свою згоду на зустріч з Мюллером, проте експерти вважають, що відомості про початок підготовки свідчать про відкритість Трампа і його команди до розмови зі спецпрокурором.

Низка близьких до президента США осіб побоюються, що подібна зустріч може згодом спровокувати звинувачення на адресу Трампа в лжесвідченні. Хоча наразі навіть не визначено, чи буде Трамп, в разі згоди на спілкування з Мюллером, давати показання під присягою.

У середу, 4 квітня, з'явилися відомості про те, що Мюллер, хоча і продовжує розслідування, не вважає Трампа "суб'єктом злочину".

У січні 2018 року Трамп заявив журналістам, що він "чекає з нетерпінням" розмови з Мюллером, наполягаючи на відсутності змови між його штабом і російською стороною. Трамп сказав, що "із задоволенням" поспілкувався б з спецпрокурором. На початку квітня прес-секретар Білого дому Сара Сандерс згадала, що Трамп разом зі своєю командою "приймає рішення" про перспективи цієї зустрічі, а також повторила, що американська адміністрація, як і раніше дотримується позиції, що "ніякої змови не було".

Раніше Роберт Мюллер запросив у Трампа переписку з 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram