ГоловнаСвіт

На кордоні Сектора Гази і Ізраїлю відбулися сутички

Прилеглі райони оголошено "закритою військовою зоною".

На кордоні Сектора Гази і Ізраїлю відбулися сутички
Фото: EPA/UPG

На кордоні між Ізраїлем і Сектором Гази в п'ятницю, 6 квітня, відбулися нові сутички між палестинцями та ізраїльськими солдатами.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Сотні протестуючих палестинців підпалили шини і почали кидати в ізраїльських військових через прикордонний паркан каміння.

Ізраїльська армія звинувачує в заворушеннях радикальний ісламський рух ХАМАС і повідомила в Twitter, що його прихильники продовжують палити шини. В армії також повідомили, що райони, які прилягають до кордону, оголошено "закритою військовою зоною".

Солдати відповіли на дії палестинців стріляниною і сльозогінним газом. Як повідомляє інформагентство dpa з посиланням на представника армії Ізраїлю, постріли були попереджувальними. Проте в органах охорони здоров'я Сектора Гази заявили, що троє палестинців отримали вогнепальні поранення.

За інформацією фотографа агентства AFP, який перебуває на місці подій, на схід від міста Гази, можливо, в результаті стрілянини загинула одна людина.

На цей момент загальна кількість жертв сутичок становить, за різними даними, від 19 до 22 палестинців, при цьому більш ніж 1400 постраждали. За інформацією dpa, з 30 березня, коли почалися протести, загинули 18 палестинців, ще четверо померли пізніше - від отриманих поранень і в результаті нових сутичок.

Нагадаємо, в лютому військово-повітряні сили Ізраїлю завдали удару по підземній інфраструктурі в Секторі Гази у відповідь на ракетний обстріл з цієї території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram