ГоловнаСвіт

Менш ніж третина німців задоволені новим урядом Меркель

64% німців кабміном незадоволені або скоріше незадоволені.

Менш ніж третина німців задоволені новим урядом Меркель
Лидер ХСС Хорст Зеехофер, канцлер Германии и председатель ХДС Ангела Меркель и лидер СПД Мартин Шульц
Фото: EPA/UPG

Менш ніж третина німців задоволені новим урядом Ангели Меркель, який складається з консерваторів ХДС/ХСС і Соціал-демократичної партії Німеччини.

За даними опитування, проведеного на замовлення телеканалу ARD і видання Die Welt, 64% німців новим урядом незадоволені або скоріше незадоволені, пише "Німецька хвиля". Позитивно до уряду ставляться лише 32% жителів Німеччини.

Для порівняння, у вересні 2017 року зі схваленням до уряду ставився 51% жителів Німеччини.

При цьому Ангела Меркель залишається найпопулярнішою постаттю в своєму кабінеті. Хорошим канцлером її вважають 57% опитаних. На другому місці за популярністю - міністр економіки Петер Альтмаєр, 55% жителів Німеччини вважають його хорошим керівником економічного відомства.

Одну з причин невдоволення німців урядом демонструє те саме опитування, відзначає видання. Більшість жителів Німеччини вважають, що німецьке суспільство розділене. 83% опитаних називають серйозною проблемою розділення на багатих і бідних, 76% вважають, що в німецькому суспільстві недостатньо розвинена толерантність до іншої думки, а 67% бачать проблему в розбіжностях між ісламом та іншими релігіями.

Нагадаємо, що створення коаліції і формування нового уряду в Німеччині зайняло 171 день. Вибори в Бундестаг пройшли 24 вересня 2017 року, а уряд було обрано лише 14 березня 2018 року.

До кабінету міністрів увійшли представники Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Християнсько-соціального союзу (ХСС) і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram