ГоловнаСвіт

МЗС Британії про "справу Скрипаля": Росія висуває численні версії подій і затуманює правду

Джонсон висловив упевненість у російському походженні "Новичка".

МЗС Британії про "справу Скрипаля": Росія висуває численні версії подій і затуманює правду
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Великобританії не бачить протиріч між заявою голови відомства Бориса Джонсона про те, що за отруєнням колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки, очевидно, стоїть Росія, і тим фактом, що британські військові хіміки з лабораторії "Портон-Даун" не підтвердили російського походження отрути.

Це випливає з відповіді, отриманої DW від британського МЗС у четвер, 5 квітня.

"Міністр закордонних справ (в інтерв'ю DW. - Ред.) ясно дав зрозуміти, що в "Портон-Дауне" впевнені в тому, що був використаний "Новичок", і вони підтвердили це. Далі він в тому ж самому інтерв'ю пояснює, чому, виходячи з цієї інформації, додаткових розвідданих і відсутності альтернативних пояснень з боку Росії, ми дійшли висновку, якого дотримуємося, - заявило МЗС Великобританії у відповідь на запит DW. - Те, що міністр сказав тоді, і те, що "Портон-Даун" заявив недавно, повністю відповідає тому, про що ми говоримо з самого початку. Це Росія висуває численні версії подій і затуманює правду".

Раніше Борис Джонсон в інтерв'ю DW з посиланням на експертів лабораторії "Портон-Дауна" висловив упевненість в російському походженні речовини, якою були отруєні колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка.

Уряд Великобританії неодноразово вказував на Росію як на країну, де було вироблено отруту, використану в замаху на Скрипалів. За словами прем'єра Терези Мей, "Росія або несе пряму відповідальність за напад, або допустила потрапляння отрути не в ті руки".

Нагадаємо, Сергій Скрипаль і його дочка Юлія 4 березня були виявлені без свідомості в місті Солсбері.

Як повідомлялося, Британія вважає "вкрай ймовірним", що отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері санкціонував особисто президент Володимир Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram