ГоловнаСвіт

Пучдемон вийшов на свободу під заставу в 75 тисяч євро

Звинувачення в заколоті з боку іспанців для німецької юстиції не є підставою для екстрадиції.

Пучдемон вийшов на свободу під заставу в 75 тисяч євро
Карлес Пучдемон
Фото: EPA/UPG

Суд в Німеччині в четвер, 5 квітня, звільнив колишнього президента Каталонії Карлеса Пучдемона з-під арешту під заставу в 75 тисяч євро, повідомляє DW.

Суд зазначив, що процедура екстрадиції, яку запустила земельна прокуратура, стосується виключно звинувачень в привласненні коштів, які Пучдемону висувають іспанські правоохоронці.

При цьому звинувачення в заколоті з боку іспанців для німецької юстиції не є підставою для екстрадиції, адже відповідного злочину не існує в німецькому кримінальному законодавстві.

Нагадаємо, 55-річний Карлес Пучдемон в жовтні 2017 року проголосив незалежність Каталонії від Іспанії і потім втік до Бельгії, рятуючись від переслідування з боку іспанської юстиції. 25 березня його затримали в Німеччині, через територію яку він проїжджав, повертаючись з Фінляндії в Бельгію. З того часу він перебуває під вартою в Ноймюнстері.

23 березня Верховний суд Іспанії відновив ордер на арешт Пучдемона і декількох інших каталонських політиків. В Іспанії проти них порушено кримінальну справу за звинуваченням в організації заколоту, Пучдемону загрожує тюремне ув'язнення до 30 років.

У неділю, 1 квітня, сотні прихильників Каталонської незалежності вийшли на вулиці Берліна, вимагаючи звільнення Пучдемона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram