ГоловнаСвіт

Юлія Скрипаль відмовилася від допомоги посольства Росії

Посол РФ у Великобританії заявив, що Росія попросила консульський доступ до Юлії Скрипаль і не отримала відповіді від британської влади.

Юлія Скрипаль відмовилася від допомоги посольства Росії
Юлия Скрипаль
Фото: news.sky.com

Британська влада передала Юлії Скрипаль, яку знайшли отруєною в Солсбері разом з її батьком - колишнім російським розвідником Сергієм Скрипалем, пропозицію посольства Росії в консульській допомозі, але вона від неї відмовилася.

Про це повідомили в четвер в міністерстві закордонних справ Великобританії, повідомляє Reuters.

Заява МЗС про консульську допомогу з'явилася незабаром після прес-конференції посла Росії в Великобританії Олександра Яковенка, під час якої він неодноразово підкреслював, що Росія попросила консульський доступ до Юлії Скрипаль і не отримала відповіді від британської влади.

"Ми передали пані Скрипаль пропозицію посольства Росії консульської допомоги. Пані Скрипаль тепер може вибрати, коли слід прийняти цю пропозицію, але на сьогоднішній день вона цього не зробила", - сказали в міністерстві закордонних справ.

Раніше в четвер поліція Лондона опублікувала першу заяву Юлії Скрипаль, в якій вона дякує за допомогу людям, які знайшли її разом з батьком в Солсбері і привели допомогу, а також персоналу лікарні, в якій вона перебуває. Ніяких подробиць про свій стан, ні про стан батька вона не наводить.

29 березня британська влада повідомила, що Юлія Скрипаль отямилася і почала говорити, але стан її батька оцінювали як критичний.

Сергій і Юлія Скрипаль були отруєні в британському місті Солсбері 4 березня. Британська влада вважає, що проти них могли застосувати нервово-паралітичну речовину класу "Новичок", а за нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram