ГоловнаСвіт

Науковий співробітник турецького університету застрелив чотирьох колег

Причиною могло стати те, що заступника декана педфаку запідозрили в зв'язках з Ґюленом.

Науковий співробітник турецького університету застрелив чотирьох колег
Фото: haberturk.com

На заході Туреччини чотири людини загинули в четвер, 5 квітня, в результаті стрілянини у вузі. Науковий співробітник педагогічного факультету університету Османгази в місті Ескішехір (250 км на захід від Анкари) на перерві між лекціями відкрив вогонь по колегах, пише DW.

У результаті вбито чотири людини - заступник декана педагогічного факультету, секретар і два викладачі, у одного з яких він працював. Турецькі ЗМІ повідомляють також про не менш як трьох поранених. Того, хто стріляв, затримали співробітники служби безпеки університету і передали поліції.

Мотив злочину залишається невідомим. За однією з версій, мова йде про побутовий конфлікт. Незважаючи на те, що в Туреччині все частіше відбуваються інциденти із застосуванням вогнепальної зброї, стрільба без політичних мотивів тут досить рідкісна.

За іншими даними, причиною стрілянини стало те, що стосовно нападника було порушено справу про членство в організації ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена. Один з викладачів заявив, що співробітник педфаку, дізнавшись, що його підозрюють у зв'язках із забороненою організацією, взяв пістолет і відкрив стрілянину по керівництву факультету.

Анатолійський університет Османгази - найбільший в країні і четвертий за кількістю студентів у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram