ГоловнаСвіт

Прес-секретар Путіна заявив, що в Росії немає олігархів

Пєсков прокоментував підготовку США нових санкцій проти фігурантів "кремлівського списку".

Прес-секретар Путіна заявив, що в Росії немає олігархів
Дмитрий Песков
Фото: Sputnik

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в РФ немає олігархів. Так він прокоментував підготовку Сполученими Штатами санкцій проти фігурантів "кремлівського списку", передає ТАСС.

"У Росії немає олігархів", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання про те, чи інформували російські олігархи президента РФ про те, що ними цікавляться правоохоронні органи США.

"Фразу "російські олігархи" вважаю недоречною", - заявив Пєсков.

Відповідаючи на питання, він використовував термін "представники великого бізнесу".

"Мені невідомо про якусь інформацію, що надходить від представників великого російського бізнесу на цю тему", - додав прес-секретар.

Нагадаємо, в січні Мінфін США опублікував "кремлівський список", у який увійшли 210 осіб. У нього, зокрема, потрапили всі російські бізнесмени, чий статок перевищує 1 млрд доларів. Фігуранти "кремлівського списку" за день втратили $1,1 млрд. У лютому список санкцій доповнили представниками "ДНР" і "ЛНР", які є лише прикриттям для тіньового бізнесу.

Сьогодні також стало відомо, що США найближчим часом оголосять про введення санкцій проти фігурантів "кремлівського списку" через втручання у вибори президента США 2016 року.

За інформацією видання The Washington Post, про нові санкції буде оголошено щонайпізніше в п'ятницю, 6 квітня. Скільки фігурантів списку підпадуть під обмеження, поки що невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram