ГоловнаСвіт

Острів Боракай тимчасово закривають для туристів

Президент країни Дутерте заявив, що острів перетворився на "вигрібну яму".

Острів Боракай тимчасово закривають для туристів
Фото: http://asiareport.ru

Філіппінська влада вирішила на півроку закрити для туристів острів Боракай. Через велику популярність серед туристів цьому мальовничому місцю площею лише 10 кв. км було завдано серйозної шкоди.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Прес-секретар президента країни повідомив, що острів закриють 26 квітня. Раніше президент Родріго Дутерте заявив, що Боракай "перетворюється на стічну канаву", і пригрозив його закрити.

"Я з вас спитаю відповідно до закону за недбалість, через яку Боракай перетворився на рибальський ставок і стічну канаву, - сказав Дутерте. - Або ви все вичистите, або я його назавжди закрию. Настане час, коли іноземці туди їздити більше не будуть".

Тільки минулого року тропічний острів, відомий своїми пляжами з білим піском, відвідали 2 млн осіб. Рішення філіппінської влади занепокоїло тисячі людей, які працюють на Боракаї в індустрії туризму. На острові зареєстровано понад 500 компаній, які заробляють на туристах. Минулого року їх сукупний дохід склав понад 1 млрд доларів. Уряд пообіцяв виділити фінансову допомогу фірмам, які постраждають від введеної заборони.

Нагадаємо, наприкінці березня була закрита для відвідувань бухта Майя-Бей у Таїланді, яку щодня відвідують близько 4 тисяч туристів. Популярна вона стала завдяки фільму "Пляж" з Леонардо Ді Капріо. Крім того, влада Таїланду ввела заборону на куріння на пляжах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram