ГоловнаСвіт

США підготували санкції проти фігурантів "кремлівського списку"

Очікується, що про нові обмеження оголосять щонайпізніше в п'ятницю, 6 квітня.

США підготували санкції проти фігурантів "кремлівського списку"
Фото: kp.ua

Сполучені Штати Америки найближчим часом оголосять про введення санкцій проти фігурантів так званого "кремлівського списку" - російських бізнесменів і чиновників, наближених до президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Reuters і The Washington Post з посиланням на кілька джерел.

Санкції будуть введені через втручання у вибори президента США у 2016 році, перемогу на яких здобув Дональд Трамп.

За інформацією джерел The Washington Post, про нові санкції буде оголошено щонайпізніше в п'ятницю, 6 квітня. Скільки фігурантів "кремлівського списку" підпадуть під обмеження, поки що невідомо.

Нагадаємо, в січні Мінфін США опублікував "кремлівський список", у який увійшли 210 осіб. У нього, зокрема, потрапили всі російські бізнесмени, чий статок перевищує 1 млрд доларів. Фігуранти "кремлівського списку" за день втратили $1,1 млрд. У лютому список санкцій доповнили представниками "ДНР" і "ЛНР", які є лише прикриттям для тіньового бізнесу.

США розслідують ймовірне втручання Росії в президентські вибори. На початку серпня 2016 року спецпрокурор Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування "російського сліду". Мюллер з'ясовує, чи була змова штабу Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції Гілларі Клінтон.

Москва свою причетність до виборів в інших державах відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram