ГоловнаСвіт

Росія пригрозила відправити флот в Азовське море

Командування ЧФ назвало дії українських прикордонників "піратством".

Росія пригрозила відправити флот в Азовське море
Российское рыболовецкое судно "Норд"

Після затримання українськими прикордонниками російського риболовецького судна "Норд" в Азовському морі Росія пригрозила направити туди Чорноморський флот.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в силових структурах.

"Командування Чорноморського флоту Росії, включаючи морську авіацію, готове забезпечити безпеку судноплавства в північно-східній частині Чорного моря та акваторії Азовського моря після інциденту із затриманням українськими прикордонниками судна "Норд" із Криму", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що затриманим рибалкам нібито запропонували свободу в обмін на визнання себе українцями.

"Агресивні дії українських морських прикордонників у міжнародних водах становлять не тільки небезпеку захоплення російських суден, а й формування справжнього державного піратства", - заявив співрозмовник агентства.

Він також заявив, що загроза "українського державного піратства вже далася взнаки".

Нагадаємо, 25 березня корабель морської охорони Держприкордонслужби в частині українських вод Азовського моря затримав риболовецьке судно-порушника під прапором РФ. На борту перебував екіпаж з 10 осіб. Усі вони мали російські паспорти, видані в Керчі. Судно "Норд", зареєстроване на території анексованого Криму, зупинили за 15 миль від Обіточної коси. Воно порушило порядок виїзду з тимчасово окупованої території України, крім того, на судні було виявлено трал для лову риби і 5 тонн морепродуктів. Україна арештувала судно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram