ГоловнаСвіт

В Афганістані ліквідували шістьох основних фігур "Талібану"

В результаті авіаудару загинули 17 бойовиків з елітного підрозділу талібів.

В Афганістані ліквідували шістьох основних фігур "Талібану"
Фото: riafan.ru

Шістьох основних фігур радикального руху "Талібан" разом з 17 бойовиками з елітного підрозділу талібів "кітъяї сурх" ("червона частина") знищено в результаті авіаудару ВПС Афганістану на території прикордонного з Таджикистаном повіту Дашт-і-Арчі у північно-східній провінції Кундуз.

Про це повідомив у понеділок штаб 209 корпусу афганської національної армії "Шохін", передає Інтерфакс-Україна.

"Авіаналіт було здійснено об 11 годині 20 хвилин за місцевим часом (10.50 мск) у Боджвурі повіту Дашт-і-Арчі за місцем скупчення екстремістів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед убитих бойовиків член Кветської Шури Мавлаві Бар'яні, керівник військової комісії талібів у Кундузі Карі Хамідулла, член військової комісії талібів у Кундузі Мавлаві Шахідулла, інструктор "червоної частини" талібів Мавлаві Мумтоз, один з польових командирів Карі Імад, командир талібів у провінції Баглан Абдулмалік, відомий як "Мухліс" і ще 17 бойовиків з підрозділу талібів "кітъяї сурх".

Раніше у понеділок телеканал Tolo News повідомив, що в результаті авіуадару афганських ВПС на території прикордонного з Таджикистаном повіту Дашті-Арчі було ліквідовано 25 бойовиків.

Удару було завдано об 11 годині за місцевим часом (9:30 за Москвою) по медресі, де перебували бойовики в містечку Дафдоні. Серед убитих екстремістів - член Кветської Шури (керівна Рада талібів у місті Квета - Пакистан) Мулла Бар'яні, повідомив телеканал.

Відзначається, що у мить авіаудару в медресі перебувало понад 200 осіб, які брали участь у конкурсі читців Корану, багато з них постраждали.

Раніше в березні глава сил США в Афганістані генерал Джон Ніколсон розповів про російську підтримку "Талібану".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram