ГоловнаСвіт

Трамп допустив можливість "ядерної опції" для припинення припливу мігрантів

Президент закликав конгрес негайно ухвалити законопроект про охорону кордонів.

Трамп допустив можливість "ядерної опції" для припинення припливу мігрантів
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп закликав Конгрес ухвалити законопроект щодо імміграції. Напередодні він заявив, що не має наміру розглядати угоду про захист молодих нелегальних іммігрантів і пригрозив розірвати торгову угоду з Мексикою, якщо вона не докладе більше зусиль для посилення охорони кордону із США.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Конгрес повинен негайно ухвалити законопроект про охорону кордонів, у разі необхідності вдавшись до ядерної опції, щоб запобігти масовому припливу наркотиків та іммігрантів... Конгрес, час діяти, нашу країну крадуть!" - написав Трамп в twitter.

Видання зазначає, що "ядерною опцією" називають парламентську процедуру, яка дозволяє Сенату ухвалити рішення простою більшістю голосів.

Трамп також знову закликав Мексику зупинити потік мігрантів у США. Один із його твітів, мабуть, містить натяк на ситуацію з 1 500 мігрантами з Гондурасу, Гватемали і Сальвадору, які є частиною так званого "каравану біженців", організованого американською організацією із захисту прав мігрантів Pueblo sin Fronteras. Трамп закликав Мексику зупинити ці каравани, зазначивши, що це можливо, оскільки в країні діє ефективне законодавство про прикордонний контроль.

"Мексика має всі повноваження, щоб не пускати ці величезні "каравани" у свою країну, - написав президент. - Вони повинні зупиняти їх на північній межі, що вони можуть зробити, оскільки їхнє прикордонне законодавство працює, а не пропускати їх у нашу країну, де немає ефективних законів про охорону кордонів".

В організації Pueblo Sin Fronteras повідомляють, що мігранти планують здатися владі на кордоні з США або пробратися в країну потайки. Минулого року до США дісталися два менші каравани. Наразі з 200 осіб, які намагаються отримати притулок в країні, успіху добилися лише троє. Доля решти ще вирішується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram