ГоловнаСвіт

Кремль заявив, що Трамп запросив Путіна у Вашингтон

"Коли наші президенти розмовляли, Трамп запропонував першу зустріч провести в Білому домі".

Кремль заявив, що Трамп запросив Путіна у Вашингтон
Президент США Дональд Трамп и президент России Владимир Путин во время встречи на саммите АТЭС в Дананге, Вьетнам, 11 ноября 201
Фото: EPA/UPG

Помічник президента Росії Юрій Ушаков заявив, що президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з Володимиром Путіним, яка відбулася 20 березня, запропонував провести двосторонню зустріч у Вашингтоні.

"Якщо все буде нормально, я сподіваюся, що американці не відмовляться від своєї пропозиції обговорити можливість проведення саміту. Коли наші президенти розмовляли по телефону, то Трамп запропонував першу зустріч провести у Вашингтоні, в Білому домі", - цитує Ушакова "РИА Новости".

Трамп дійсно 20 березня говорив, що його зустріч з Путіним може відбутися в найближчому майбутньому, але не говорив, де саме. На зустрічі з Путіним він хотів би обговорити гонку озброєнь між двома країнами, а також ситуацію в Україні, Сирії та Північній Кореї.

Російський чиновник додав, що після цієї "конструктивної ділової" розмови стався "збій у двосторонніх відносинах - висилка шістдесяти дипломатів, закриття генерального консульства". Через це після 20 березня питання про організацію зустрічі лідерів не порушували.

Путін і Трамп особисто зустрічалися двічі. У липні 2017 року вони провели повноцінні переговори під час саміту G20 у Гамбурзі, а в листопаді поспілкувалися "на ногах" на саміті АТЕС у Дананзі.

Нагадаємо, що під час розмови 20 березня Трамп привітав Путіна з переобранням, хоча його радники категорично радили не робити цього. Також він заявив, що якщо Росія втягне США в гонку озброєнь, то американці її виграють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram