ГоловнаСвіт

Ердоган назвав Нетаньягу "окупантом" і "терористом"

Число загиблих палестинців під час зіткнень 29 лютого в секторі Газа зросло до 17.

Ердоган назвав Нетаньягу "окупантом" і "терористом"
Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган на саммите Организации исламского сотрудничества
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу поводиться на землях палестинців як "окупант" і "терорист".

Про це сказав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у неділю, 1 квітня, в телевізійній заяві, передає DW.

Також Ердоган пообіцяв "ніколи не забути" того, як ізраїльський уряд "пригнічує" палестинців. Лідер Туреччини висловив переконання, що ізраїльський народ сам незадоволений політикою свого уряду щодо палестинців.

Напередодні Ердоган звинуватив ізраїльських силовиків у "антигуманному нападі". У відповідь на це ізраїльський прем'єр розкритикував "моралізаторство" з боку того, хто "роками без розбору бомбить цивільне населення". Саме так Нетаньягу висловився в одному з повідомлень у соціальній мережі Twitter.

Тим часом число загиблих палестинців під час кривавих зіткнень 29 лютого в секторі Газа зросло до 17. Станом на середину неділі в лікарнях палестинців ідентифіковано 15 тіл загиблих, повідомляє інформагентство dpa з посиланням на дані палестинської влади. Ще два тіла палестинців перебувають на території Ізраїлю. Ізраїльська влада переконана, що ці двоє загиблих були членами палестинських збройних угруповань.

Нагадаємо, що під час заворушень на кордоні між сектором Газа та Ізраїлем ізраїльські силовики відкрити вогонь з вогнепальної зброї по учасниках акції протесту. На сьогодні відомо про понад 1400 поранених палестинців, більш як половина з яких мають вогнепальні поранення.

Уряд і військові Ізраїлю категорично відкидають будь-які вимоги про проведення незалежного розслідування обставин кровопролиття, які були висунуті зокрема ООН і Євросоюзом.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram