ГоловнаСвіт

У Сирії домовилися про евакуацію повстанців з Думи

З початку операції зі звільнення Східної Гути від повстанців анклав покинули близько 153 тисяч чоловік.

У Сирії домовилися про евакуацію повстанців з Думи
Фото: EPA\UPG

Представники Росії домовилися про евакуацію повстанців і цивільних осіб з міста Дума в Східній Гуті - останнього міста в цьому регіоні, яке залишалося під контролем сирійської опозиції.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

За інформацією сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, це "остаточна" угода. Вона стосується, зокрема, повстанського угруповання "Джаїш аль-Іслам", представники якого досі відмовлялися скласти зброю. Тепер повстанці й цивільні особи зможуть виїхати до провінції Алеппо.

За даними російської влади, з початку операції зі звільнення Східної Гути від повстанців анклав покинули близько 153 тисяч чоловік. Раніше повідомлялося, що підконтрольним Башару Асаду силам вдалося заволодіти 95 відсотками території Східної Гути.

Нагадаємо, що наступ сирійських військ і їхніх союзників на Східну Гуту триває з 18 лютого. Він почався після більше ніж дворічної облоги анклаву, який перебував під контролем повстанців. Наступ супроводжується інтенсивним бомбардуванням і обстрілом. З початку наступальної операції, за даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, загинули понад 1,6 тисячі осіб.

Раніше повідомлялося, що дві громадянки Сирії попросили політичного притулку в Україні у зв'язку з воєнними діями в їхній країні.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram