ГоловнаСвіт

Берліном пройшлися учасники протесту з вимогою звільнити Пучдемона

Екс-голову уряду Каталонії утримують в німецькій в'язниці.

Берліном пройшлися учасники протесту з вимогою звільнити Пучдемона
Фото: EPA\UPG

Сотні прихильників Каталонської незалежності в неділю, 1 квітня, вийшли на вулиці Берліна, вимагаючи звільнення колишнього голови урядів Карлоса Пучдемона, який перебуває в німецькій в'язниці. Про це повідомляє La Vanguardia.

Протестувальники пройшли від Бранденбурзьких воріт до будівлі Міністерства юстиції і несли плакати з написами "Свободу Пучдемону і каталонським політв'язням" і "Іспанія - це не демократія".

Після цього вони вирушили в офіс федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн, на території якої затримали Пучдемона і де розглядається справа про його екстрадицію до Іспанії.

До маршу приєдналися депутати сепаратистської партії "Вперед за Каталонію" Аврора Мадаула і Кім Торра і президент Каталонської асоціації муніципалітетів Давид Салдоні, а також депутат німецької партії "Ліві" Андрій Гунько. "Ліві" єдині серед політичних сил Німеччини відкрито виступили проти екстрадиції Пучдемона.

Мадаула висловила впевненість в німецькій юстиції, заявивши, що Німеччина є "прикладом, що судова влада відділена від політичної влади", чого, за її словами, "не відбувається в Іспанії".

Нагадаємо, екс-голову уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини недалеко від кордону з Данією на підставі європейського ордера на арешт.

В Іспанії Пучдемону пред'явлені звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

Німецький суд залишив Пучдемона під вартою до винесення рішення про його екстрадицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram