ГоловнаСвіт

У Великобританії відбулася церемонія прощання зі Стівеном Гокінгом

Ученого поховали поряд з Ньютоном і Дарвіном.

У Великобританії відбулася церемонія прощання зі Стівеном Гокінгом
Фото: EPA/UPG

У Великобританії відбулася церемонія прощання зі Стівеном Гокінгом, який помер 14 березня 2018 року у віці 76 років. Церемонія відбувалася в церкві Святої Марії Кембриджського університету, де Гокінг понад 50 років вів свою наукову діяльність, повідомляє BBC.

Могила Гокінга в лондонському Вестмінстерському абатстві поряд з могилами Ісаака Ньютона і Чарльза Дарвіна.

Фото: EPA/UPG

"Наш батько жив і працював у Кембриджі понад 50 років. Він був невід'ємною і помітною частиною життя міста, - йдеться в заяві дітей Стівена Гокінга. - Саме тому ми вирішили провести поминальну службу в місті, яке він так любив і яке любило його. Життя і робота нашого батька багато значила для багатьох людей - як релігійних, так і не релігійних".

Усього на поминальну службу до церкви було запрошено близько 500 осіб: попрощатися з ученим прийшли його друзі та колеги.

На поминальну службу також прийшов актор Едді Редмейн, який зіграв Гокінга в біографічному фільмі 2014 року "Теорія всього".

Фото: EPA/UPG

Серед гостей, запрошених на поминальну службу, були також рок-музикант, гітарист групи Queen Брайан Мей, актриса Аніта Добсон та ірландський комік і телеведучий Дара О'Бріен. У списку запрошених також значилися імена Ілона Маска і драматурга Алана Беннетта.

Видатний англійський фізик-теоретик, космолог і популяризатор науки Стівен Гокінг став одним з найбільш шанованих і відомих учених свого часу, незважаючи на важке нейродегенеративне захворювання. Він помер 14 березня в себе вдома в Кембриджі, у віці 76 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram