ГоловнаСвіт

Власницю згорілого торгового центру в Кемерові заарештували на два місяці

За версією слідства, підопічні неодноразово повідомляли їй про недоліки пожежної безпеки, але вона не вживала заходів.

Власницю згорілого торгового центру в Кемерові заарештували на два місяці
Юлия Богданова
Фото: interfax.ru

Суд Кемерова в суботу, 31 березня, заарештував гендиректора ВАТ "Кемеровський кондитерський комбінат" (власник ТРЦ "Зимняя вишня") Юлію Богданову, передає "Інтерфакс".

"Суд постановив задовольнити клопотання слідчого, обрати щодо Богданової запобіжний захід у вигляді ув'язнення на термін попереднього слідства, до 25 травня 2018 року", - сказав суддя.

Він повідомив, що клопотання слідства і прокуратури про необхідність арешту підприємниці пов'язане з тим, що у неї є закордонний паспорт і вона може сховатися від слідства. Крім того, на думку слідства, жінка може погрожувати свідкам у справі і чинити тиск на них.

Юлії Богдановій інкримінують порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб.

За версією слідства, підлеглі Богданової неодноразово повідомляли їй про недоліки системи протипожежної безпеки будівлі, але вона не вживала жодних заходів.

Після оголошення рішення суду про арешт, Богданова відповіла ствердно на запитання журналістів про намір оскаржити арешт.

На засіданні суду про обрання запобіжного заходу жінка заявила, що не має наміру ховатися від слідства, планує сприяти розслідуванню і бажає залишатися із сім'єю, в якій виховує малолітню дитину. Адвокат Богданової заявляв про можливість пом'якшення запобіжного заходу до домашнього арешту.

Минулої середи також було заарештовано техдиректора ТРЦ, керуючу, співробітника і керівника компанії "Системний інтегратор", що займалася обслуговуванням пожежної сигналізації в ТРЦ, охоронця, який не включив систему оповіщення про пожежу.

Нагадаємо, пожежа в ТРЦ "Зимняя вишня" в Кемерові сталася 25 березня, в результаті загинули 64 людини, зокрема понад 40 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram