ГоловнаСвіт

Лукашенко жорстко відреагував на заборону ввезення білоруської молочної продукції в Росію

"Якщо вони вирішили нас нагинати постійно незрозуміло за що, тоді будемо шукати своє щастя в іншому місці".

Лукашенко жорстко відреагував на заборону ввезення білоруської молочної продукції в Росію
Александр Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив шукати нові ринки збуту для білоруської молочної продукції після того, як Россільгоспнагляд заборонив постачання з низки білоруських підприємств з 31 березня. Про це повідомляє БЕЛТА.

"Що стосується експорту, шукайте інші ринки. Якщо Росія нас не розуміє і розуміти не хоче, ну що ж, зустрінемося з Президентом (Росії - ред.) після інавгурації, обговоримо детально і капітально всі питання. Треба визначатися. Якщо вони вирішили нас нагинати постійно незрозуміло за що, тоді будемо шукати своє щастя в іншому місці. Тому шукайте інші ринки. Не можна на одному ринку весь час сидіти", - заявив Лукашенко.

Як зазначив міністр сільського господарства і продовольства Білорусі Леонід Заєць, заборони вводяться без пояснень конкретних причин.

Можливо, заборона пов'язана з постачанням в Росію великих обсягів сухого молока з інших країн, зокрема, з Нової Зеландії. Додаткові обсяги білоруської продукції, відповідно, сприяють зниженню цін на російському ринку, йдеться в повідомленні.

Зараз баланси з постачання молочної продукції ще не підписані, сторони продовжують переговори.

Нагадаємо, раніше Порошенко поговорив з Лукашенком по телефону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram