ГоловнаСвіт

Азербайджанського журналіста, який утік, важко поранено у Франції

"Неможливо позбутися думки, що це зведення політичних рахунків".

Азербайджанського журналіста, який утік, важко поранено у Франції
Рахим Намазов
Фото: Actu.fr

Азербайджанський журналіст Рахім Намазов і його дружина, які проживають у вигнанні у Франції, стали жертвами збройного нападу вранці в п'ятницю, 30 березня, в комуні Колом'є поблизу міста Тулуза.

Намазов отримав важке вогнепальне поранення в спину і перебуває в критичному стані. Його дружину Аїду було вбито пострілом у голову з близької відстані, пише DW.

Намазов і його дружина їхали автомобілем в одному з житлових кварталів Колом'є, коли в їхньому напрямку було зроблено сім пострілів. За словами мера Колом'є Карін Траваль-Мішеле, неможливо позбутися думки, що це "зведення політичних рахунків", оскільки Рахім Намазов є "журналістом, якого на батьківщині катували і посадили в тюрму", і він отримав політичний притулок у Франції.

Траваль-Мішеле висловила впевненість у тому, що цей злочин ніяк не пов'язаний із серією терактів, що відбулися минулого тижня, додавши, однак, що світло на цей "драматичний інцидент" має пролити слідство.

Рахім Намазов є рішучим критиком політичного керівництва Азербайджану. У відеоролику, викладеному на порталі YouTube в грудні 2017 року, він заявив, що його посадили в тюрму за те, що писав про жорстоке поводження з солдатами в азербайджанській армії. Намазов також повідомив, що він провів півроку в одиночній камері. Він отримав політичний притулок у Франції в 2010 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram