ГоловнаСвіт

Лавров оголосив про дзеркальне висилання дипломатів з Росії (оновлено)

РФ також відкликає згоду на роботу консульства США в Санкт-Петербурзі.

Лавров оголосив про дзеркальне висилання дипломатів з Росії (оновлено)
Фото: mid.ru

З Росії будуть дзеркально вислані дипломати тих країн, які оголосили про висилання російських дипломатичних працівників у відповідь на отруєння Сергія і Юлії Скрипалів.

Росія також відкликає згоду на роботу консульства США в Санкт-Петербурзі.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, пише Медуза.

"Буквально у ці хвилини посол Сполучених штатів пан Хансман запрошений в наше міністерство, де мій заступник Сергій Рябков викладає йому зміст цих заходів у відповідь щодо США", - заявив Лавров.

Оновлення. Як уточнили в російському МЗС, оголошено персонами нон-грата 58 співробітників посольства США у Москві і двох працівників генерального консульства США в Єкатеринбурзі. Вони повинні покинути територію Росії до 5 квітня, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Заходи Росії у відповідь на дії Заходу у "справі Скрипаля" будуть "дзеркальними, але не тільки", заявив Лавров.

"Стосовно інших країн теж все дзеркально в тому, що стосується кількості людей, які будуть виїжджати з Російської Федерації зі складу дипломатичних місій. [...] Ми паралельно хочемо не просто реагувати на абсолютно неприйнятні дії, які на нашу адресу робляться під жорстоким тиском США і Великобританії під приводом так званої "справи Скрипалів", - пояснив він.

26 березня США оголосили про висилання 60 російських дипломатів і закриття консульства Росії у Сіетлі у відповідь на отруєння Сергія і Юлії Скрипалів. 28 країн світу ухвалили рішення вислати більш ніж 150 російських дипломатів після отруєння шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля у Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram