ГоловнаСвіт

Юлія Скрипаль оговтується після отруєння, - ЗМІ

У лікарні залишаються двоє постраждалих.

Юлія Скрипаль оговтується після отруєння, - ЗМІ
Юлия Скрипаль
Фото: news.sky.com

Доньці колишнього російського офіцера ГРУ Сергія Скрипаля Юлія, яку разом з ним отруїли в британському Солсбері, стало краще.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на Національну службу охорони здоров'я Великобританії.

Відзначають, що донька російського шпигуна вже не в критичному стані, а її стан "швидко поліпшується".

За даними видання, тільки двоє пацієнтів залишаються в лікарні після отруєння. Минулого тижня потерпілого поліцейського Ніка Бейлі виписали.

"Зараз, коли в лікарні залишилося всього двоє пацієнтів, ми раді повідомити вас, що Юлія Скрипаль швидко видужує і вже не перебуває в критичному стані. Її батько залишається в критичному, але стабільному стані", - повідомила лікар Крістін Бланшард.

Нагадаємо, 4 березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені непритомними в місті Солсбері. Прем'єр Британії Тереза Мей назвала "дуже ймовірною" причетність Росії до отруєння Скрипаля бойовою отруйною речовиною "Новачок". Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон заявив, що вважає "вкрай імовірним", що отруєння екс-полковника ГРУ санкціонував особисто президент РФ Володимир Путін.

У поліції графства Вілтшир заявили, що загалом у контакт з отруйною речовиною потенційно могла вступити 131 особа. 46 людей звернулися в лікарні.

Росія заперечує свою причетність до отруєння. У МЗС РФ заявили, що британська влада "зрежисувала" отруєння Скрипаля або не змогла забезпечити захист від такого нападу.

Раніше російський хімік Віл Мірзаянов, якого вважають одним із розробників "Новачка" заявив, що до отруєння Скрипаля та його доньки могла бути причетна тільки Росія. Він також зазначив: якщо колишній агент і його донька дійсно були отруєні "Новачком", шансів на одужати в них немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram