ГоловнаСвіт

Головний злодій Росії отримав 9 років і 10 місяців суворого режиму

Наступника Діда Хасана Шакро Молодого визнано винним у вимаганні.

Головний злодій Росії отримав 9 років і 10 місяців суворого режиму
Фото: crimerussia.com

Нікулінський суд Москви в четвер засудив "злодія в законі" Захарія Калашова на прізвисько Шакро Молодий до 9 років і 10 місяців колонії суворого режиму за звинуваченням у вимаганні в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою, пише РБК.

Суддя Дубков погодився з обвинуваченням у тому, що після смерті в 2013 році кримінального авторитету Аслана Усояна (відомого як Дід Хасан) Шакро Молодий став лідером у кримінальному світі Росії і об'єднав під своїм заступництвом професійних злочинців. За це він особисто отримував частину доходу від злочинної діяльності своїх підопічних, а також вів так званий общак - консолідовану злочинну касу.

Крім Шакро Молодого, в справі про вимагання ще 14 фігурантів, серед яких підручний Калашова Андрій Кочуйков на прізвисько Італієць. Його суд засудив до 8 років і 10 місяців колонії. Двоє людей потрапили під суд посмертно, оскільки їх убили в перестрілці.

Шакро Молодий визнаний винним у вимаганні 8 млн рублів у власниці ресторану Elements у Москві. У грудні 2015 року біля цього закладу відбулася перестрілка між соратниками Шакро, що представляють дизайнера Фатіму Місікову, і представниками власниці ресторану Жанни Кім. За версією слідства, Калашов і його спільники вимагали в Кім 8 млн рублів. У результаті перестрілки, в якій брали участь десятеро осіб, постраждали п'ятеро людей, пізніше двоє померли в лікарні.

Крім того, Калашов і його спільники вимагали 10 млн рублів у генерального директора компанії "Норднафтогаз" Льва Гарамова - бізнесмен кілька місяців отримував погрози, а потім його побили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram