ГоловнаСвіт

У Берліні зупинили несправний туристичний автобус з 40 дітьми з Росії

Вчителька, яка супроводжувала дітей, вважала реакцію німецьких поліцейських абсолютно невідповідною.

У Берліні зупинили несправний туристичний автобус з 40 дітьми з Росії
Фото: ziaruldeiasi.ro

Поліція Берліна зупинила несправний туристичний автобус, що перевозив 40 російських дітей з Німеччини в Росію, повідомляє Немецкая волна.

У середу, 28 березня, на сайті берлінської поліції повідомляється, що інцидент стався ще вдень 26 березня на автобані 115 на виїзді з німецької столиці. Поліцейським автобус видався підозрілим, і вони перепровадили його на контроль на митну базу "Драйлінден".

Проведений на цій базі огляд, а також подальший контроль в автомайстерні показали, що автобус, що віз російських дітей назад на батьківщину, був в аварійному стані: не працювали ліве переднє і праве заднє гальма, бензобак бовтався і міг відвалитися в будь-який момент, всі гальмівні диски були повністю стерті, підвіска переднього моста зламана, а глушник пошкоджений настільки сильно, що міг в будь-який момент призвести до пожежі.

Дітей розмістили в готелі, і вони змогли відновити подорож лише з великою затримкою.

Тим часом вчителька, що супроводжувала дітей, висловила подив з приводу абсолютно перебільшеної, на її думку, реакції німецької поліції на, як вона висловилася, "дрібні несправності".

Раніше повідомлялося, що в Крим привезли 17 німецьких школярів для участі в проекті "Дні російсько-німецької дитячої народної дипломатії в Ялті". Голова МЗС Павло Клімкін назвав цю поїздку "дуже небезпечною авантюрою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram